DEFENDER VideoRay Mission Specialist Serie ROV
VideoRay Mission Specialist Series (MSS) är de nyaste VideoRay ROV system som går att kundanpassa i oändliga variationer.

MSS är en ROV som bygger på modultänk där du som kund tillsammans med VideoRay bygger din ROV exakt efter dina behov. Systemet baseras på flexibilitet där du utifrån den uppgift du står inför, modulerar om din ROV så den passar optimalt i fråga om kraft, djup och sensorbehov.

Mission Specialist moduler består bl. a. av kameror med olika inställningsmöjligheter, LED-belysning, kraftfulla motorer med kraft upp till en hästkraft, kraftsystem från 75 volt till 1600 volt samt ett inbyggd batterialternativ, olika manipulatorer, positionering, bildbehandling, multibeam ekolod och ett antal sensorer för mätning av strålning, vattenkvalitet, metalltjocklek.

Den specialbyggda ramen är anpassad för att kunna användas till andra specialsensorer eller tillbehör som du som kund vill hänga på.

MSS klarar idag djup ner till 2 000 m.
Kabelkonfigurationen är antingen koppar alternativt fiberkabel, vilket är att föredra vid de långa kabelbehoven.

Ledorden för MSS är att ni talar om vilka behov ni som kund har och vi anpassar er ROV för uppgiften.
VideoRay Mission Specialist Serie - DEFENDER ROV
Mission Specialist Defender är konstruerad för att kunna ha kontroll av ROVens position och orientering. Defendern klarar att bära fler och tyngre tillbehör för mer krävande ingrepp och inspektioner.

Med sju thrusters kan Defendern förflytta sig i vilken riktning som helst och ändå behålla sitt aktiva djup.

Tillägget av kontroll och navigationsprogram från Greensea Systems eller Seebyte gör Defender till en utmärkt konfiguration för utmanade uppdrag.
MSS DEFENDER
Djup
Ner till 1000 meter
Dragkraft
23,5 kg
Kraft
110/220VAC (1 to 2.6kW)
Kommunikation
Ethernet
Hastighet
4 knop
Vikt ROV
17,2 kg
Total systemvikt
32,5 kg
Kabel
Koppar eller Fiber efter behov och längd
Innan vi sätter igång och formar din ROV så kommer vi tillsammans behöva förstå just dina behov. Vi kommer att jobba tätt tillsammans för att få full förståelse för din verksamhet och utifrån det bygger vi en flexibelt anpassad ROV som klarar dina krav och önskemål.
MSS DEFENDER & PRO 5
MSS DEFENDER

Oscar Fleetwood